Jadłospis

Jadłospis

20- 24. 10. 2025r.

Data

Śniadanie

8.30

Obiad

13.00

Podwieczorek 15.00

Uwagi

Poniedziałek

20. 10. 2025r.

 

Jajecznica z kiełbasą

i szczypiorkiem(3,10)

Chleb z masłem(1,3,5,6,7,8,10,11)

kawa biała (1,7)

herbata z cytryną

godz. 11.00- banan

369,43 kcal

(białka: 13,66g, tłuszcze: 13,97g , węglowodany: 45,82g)

Zupa porowa

z ziemniakami (7,9) Naleśniki z serem białym (1,3,7,9)

kompot(9)

536,78 kcal

(białka: 14,12g, tłuszcze: 23,84g, węglowodany: 64,33g)

Truskawki

z jogurtem(7) Wafelek (1,6)

84,90 kcal

(białka: 1,03g; tłuszcze: 6,14g, węglowodany: 5,64g)

 

Wtorek

21. 10. 2025r.

Kanapki z masłem, wędliną drobiową, sałatą zieloną, pomidorem, szczypiorkiem (1,3,5,6,7,8,10,11)

kawa biała (1,7)

herbata cytryną

godz. 11.00- mus owocowy

311,93 kcal

(białka: 9,73g, tłuszcze: 9,75g, węglowodany: 45,61g)

Zupa cytrynowa z ryżem (9)

Kotlet mielony, ziemniaki, mizeria z koperkiem (1,3,5,6,7,8,9,11)

kompot(9)

564,56 kcal

(białka: 17,94g, tłuszcze: 28,98g, węglowodany: 55,28g)

Galaretka

z owocami

63,31 kcal

(białka: 2g, tłuszcze: 0,12g, węglowodany: 30,35g)

 

Środa

22. 10. 2025r.

 

Chleb z masłem, kiełbasą szynkową, serem żółtym, papryką czerwoną

(1,3,5,6,7,8,10,11)

kawa biała (1,7)

herbata z cytryną

godz. 11.00- gruszka

340,99 kcal

(białka: 11,94g, tłuszcze: 13,79g, węglowodany: 40,66g)

Zupa wielowarzywna

z ziemniakami (1,9)

Fasolka po bretońsku

z kiełbasą i chlebem (1,3,5,6,7,8,9)

kompot(9)

469,60 kcal

(białka: 14,06g, tłuszcze: 16,77g, węglowodany: 62,00g)

Surówka

z marchewki

i jabłka

z rodzynkami Chrupki kukurydziane

67,35 kcal

(białka: 1,32g, tłuszcze: 0,45g, węglowodany: 13,05g)

 

Czwartek

23. 10. 2025r.

Kluski lane na mleku(1,3,7)

Bułki z masłem, rzodkiewką(1,3,5,6,7,8,11)

herbata z cytryną

godz. 11.00- borówki

340,99 kcal

(białka: 11,94g, tłuszcze: 13,79g, węglowodany: 40,66g)

Krupnik z kaszą jaglaną(1,5,8,9,11)

Udziec z kurczaka pieczony, ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej(9)

kompot(9)

361,06 kcal

(białka: 18,47g, tłuszcze: 18,62g, węglowodany: 27,72g)

Wafle ryżowe

z dżemem

Bawarka (7)

122,89 kcal

(białka: 2,69g, tłuszcze: 2,08g, węglowodany: 16,17g)

 

 

Piątek

24. 10. 2025r.

 

Pieczywo z twarożkiem, papryką zieloną (1,3,5,6,7,8,11,12)

kakao (7)

herbata z cytryną

godz. 11.00- jabłko

305,41kcal

(białka: 9,56g, tłuszcze: 9,78g, węglowodany: 43,03g)

 

Zupa pomidorowa

z makronem(1,3,7,9)

Klopsiki rybne w sosie, ziemniaki, fasolka szparagowa zielona (1,3,4,5,6,7,8,11)

kompot(9)

396,32 kcal

(białka: 14,45g; tłuszcze: 14,58g, węglowodany: 48,84g)

Smoothie warzywno-owocowe Ciasteczka owsiane(1,5,6,7,8)

113, 00 kcal

(białka: 1,9g, tłuszcze: 2,6g; węglowodany: 19,60g)

 

 

 

 

 

 

 

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy:
pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, tymianek, lubczyk, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka mielona, curry, pieprz cytrynowy, laska wanilii. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.

Intendent zastrzega sobie prawa do wprowadzania niewielkich zmian w jadłospisie w razie takiej potrzeby z przyczyn od niego niezależnych.

Codziennie dzieci otrzymują dodatkowy napój (kompot, woda) w zależności od potrzeb i na żądanie dziecka.

Intendent zastrzega sobie możliwość nanoszenia zmian w jadłospisie w szczególnych wypadkach