


Jadłospis
20- 24. 10. 2025r.
|
Data |
Śniadanie 8.30 |
Obiad 13.00 |
Podwieczorek 15.00 |
Uwagi |
|
|
Poniedziałek 20. 10. 2025r.
|
Jajecznica z kiełbasą i szczypiorkiem(3,10) Chleb z masłem(1,3,5,6,7,8,10,11) kawa biała (1,7) herbata z cytryną godz. 11.00- banan 369,43 kcal (białka: 13,66g, tłuszcze: 13,97g , węglowodany: 45,82g) |
Zupa porowa z ziemniakami (7,9) Naleśniki z serem białym (1,3,7,9) kompot(9) 536,78 kcal (białka: 14,12g, tłuszcze: 23,84g, węglowodany: 64,33g) |
Truskawki z jogurtem(7) Wafelek (1,6) 84,90 kcal (białka: 1,03g; tłuszcze: 6,14g, węglowodany: 5,64g) |
|
|
|
Wtorek 21. 10. 2025r. |
Kanapki z masłem, wędliną drobiową, sałatą zieloną, pomidorem, szczypiorkiem (1,3,5,6,7,8,10,11) kawa biała (1,7) herbata cytryną godz. 11.00- mus owocowy 311,93 kcal (białka: 9,73g, tłuszcze: 9,75g, węglowodany: 45,61g) |
Zupa cytrynowa z ryżem (9) Kotlet mielony, ziemniaki, mizeria z koperkiem (1,3,5,6,7,8,9,11) kompot(9) 564,56 kcal (białka: 17,94g, tłuszcze: 28,98g, węglowodany: 55,28g) |
Galaretka z owocami 63,31 kcal (białka: 2g, tłuszcze: 0,12g, węglowodany: 30,35g) |
|
|
|
Środa 22. 10. 2025r.
|
Chleb z masłem, kiełbasą szynkową, serem żółtym, papryką czerwoną (1,3,5,6,7,8,10,11) kawa biała (1,7) herbata z cytryną godz. 11.00- gruszka 340,99 kcal (białka: 11,94g, tłuszcze: 13,79g, węglowodany: 40,66g) |
Zupa wielowarzywna Fasolka po bretońsku z kiełbasą i chlebem (1,3,5,6,7,8,9) kompot(9) 469,60 kcal (białka: 14,06g, tłuszcze: 16,77g, węglowodany: 62,00g) |
Surówka z marchewki i jabłka z rodzynkami Chrupki kukurydziane 67,35 kcal (białka: 1,32g, tłuszcze: 0,45g, węglowodany: 13,05g) |
|
|
|
Czwartek 23. 10. 2025r. |
Kluski lane na mleku(1,3,7) Bułki z masłem, rzodkiewką(1,3,5,6,7,8,11) herbata z cytryną godz. 11.00- borówki 340,99 kcal (białka: 11,94g, tłuszcze: 13,79g, węglowodany: 40,66g) |
Krupnik z kaszą jaglaną(1,5,8,9,11) Udziec z kurczaka pieczony, ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej(9) kompot(9) 361,06 kcal (białka: 18,47g, tłuszcze: 18,62g, węglowodany: 27,72g) |
Wafle ryżowe z dżemem Bawarka (7) 122,89 kcal (białka: 2,69g, tłuszcze: 2,08g, węglowodany: 16,17g)
|
|
|
|
Piątek 24. 10. 2025r.
|
Pieczywo z twarożkiem, papryką zieloną (1,3,5,6,7,8,11,12) kakao (7) herbata z cytryną godz. 11.00- jabłko 305,41kcal (białka: 9,56g, tłuszcze: 9,78g, węglowodany: 43,03g)
|
Zupa pomidorowa z makronem(1,3,7,9) Klopsiki rybne w sosie, ziemniaki, fasolka szparagowa zielona (1,3,4,5,6,7,8,11) kompot(9) 396,32 kcal (białka: 14,45g; tłuszcze: 14,58g, węglowodany: 48,84g) |
Smoothie warzywno-owocowe Ciasteczka owsiane(1,5,6,7,8) 113, 00 kcal (białka: 1,9g, tłuszcze: 2,6g; węglowodany: 19,60g)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy:
pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, tymianek, lubczyk, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka mielona, curry, pieprz cytrynowy, laska wanilii. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.
Intendent zastrzega sobie prawa do wprowadzania niewielkich zmian w jadłospisie w razie takiej potrzeby z przyczyn od niego niezależnych.
Codziennie dzieci otrzymują dodatkowy napój (kompot, woda) w zależności od potrzeb i na żądanie dziecka.
Intendent zastrzega sobie możliwość nanoszenia zmian w jadłospisie w szczególnych wypadkach